• Handgjorda örhängen - tillverkade i Göteborg
Fri frakt inom Sverige vid köp över 1.500 kr *

Vanliga frågorÄr örhängena tunga?

Nej, de är väldigt lätta! Örhängena Satin och Satin round top väger ca 7 gram styck.
Molnen väger mellan 2,5-7 gram och Multi Shape väger ca 13 gram styck.  


Är örhängena nickelfria?

Vi använder stift i nickelsäkert kirurgiskt stål och ringar i nickelsäkert stål.
Våra produkter är nickelsäkra enligt EU:s regler. Nästan alla metaller innehåller någon mängd nickel, därmed är termen "nickelsäker" mer korrekt än nickelfri.
Vi utför stickprovskontroller på de smyckesdelar vi köper in, för att säkerställa att alla våra smycken och smyckesdelar är nickelsäkra och uppfyller kraven.

Om du upplever att du är känslig mot örhängen och bijouterier som du köpt i svenska butiker de senaste 10 åren kan det vara så att du är känslig mot oädla metaller och då är det med största sannolikhet inte just nickel som är problemet.

EU har strikta regler för användningen av nickel i smycken för att skydda konsumenter från att utveckla allergiska reaktioner.
EU:s nickeldirektiv begränsar mängden nickel som får släppas ut från smycken. Denna gräns är 0,5 mikrogram per kvadratcentimeter per vecka för delar som går genom piercinghål, och 0,2 mikrogram per kvadratcentimeter per vecka för andra smycken.
EU:s nickelinnehållsstandarder för smycken infördes 2000 genom EU:s nickeldirektiv (94/27/EG). Detta direktiv ändrades 2004 (2004/96/EG) och igen 2014 (2014/81/EU) för att ytterligare begränsa användningen av nickel i smycken och inkludera ytterligare produktkategorier.


Jag missade släppet med nya örhängen och nu är alla Satin örhängen slutsålda! Kan jag få beställa ett par ändå? 

Alla örhängen i serien Satin tillverkas för hand av mig! De skulpteras i begränsad upplaga och oftast säljer örhängena Satin slut på några få minuter.
Vid varje påfyllning släpps mellan ca 10-30 par per färg. På grund av det höga trycket gäller det därför att vara snabb när hemsidan öppnar vid påfyllning.
Det är inte möjligt att göra förbeställningar på örhängen som är slutsålda. Men du får gärna fråga om de kommer igen!


"Jag ser att mina favoritörhängen är slutsålda men jag ska gifta mig..."
"Min kompis fyller år och hon älskar dina örhängen, kan du göra ett par till henne?"

Jag är oerhört tacksam och glad för att ni vill fira era speciella dagar med mina örhängen!
Jag får så väldigt många frågor om ifall jag har möjlighet att tillverka ett par örhängen till speciella tillfällen som bröllop eller födelsedagar.
Men jag kan tyvärr inte ta emot några specialbeställningar, då tiden inte räcker till.
Som födelsedagspresent kan jag rekommendera presentkortet som du hittar här!

Jag har ångrat mig. Kan jag returnera örhängena?

Din ångerrätt gäller i 14 dagar från den dag du mottagit varan. Vid önskad retur mejla till [email protected] och meddela vilken order det gäller.
Returfrakten kostar 49 kr och kommer att dras av från det återbetalade beloppet.
Du kommer att få en QR-kod skickad till dig via mejl, som du visar upp hos ditt PostNord ombud. Varpå ombudet skriver ut en returfraktsedel att klistra på paketet som sedan skickas till Clara Fina.

Du är skyldig att hålla varan i befintligt skick och använda varor tas ej emot. När du skickar tillbaka din försändelse skall varan paketeras varsamt i sin ursprungliga förpackning. Ångerrätten gäller ej specialtillverkad produkt, som har tillverkats/ändrats särskilt åt dig eller har en tydlig personlig prägel efter dina önskemål. 

Returer sker på egen bekostnad (49 kr) och du ansvarar personligen för att försändelsen kommer tillbaka. Du måste alltid kontakta oss via mejl på adressen [email protected] för ett godkännande innan du returnerar en vara.
Försvunna returer godkännes ej. Returer MÅSTE skickas med spårbar post som beställs av Clara Fina. Återbetalningen sker först när varan mottagits och kontrollerats och tar ca 5–10 dagar. Om du vill byta från en produkt till en annan står Clara Fina för returfrakten av den första produkten. 


HÄR kan du läsa alla köpvillkor


Hur kan jag betala i butiken?

Du kan betala säkert i butiken med kort, faktura eller Swish.
Alla betalningar görs via Klarna. 


Hur lång är leveranstiden?

Vi skickar beställningar inom tre arbetsdagar efter lagd beställning.
Därefter tar det normalt 1-3 arbetsdagar för PostNord att leverera. Har du en annan fråga? KLICKA HÄR 
Eller skicka ett mejl till: [email protected] så svarar jag så snart jag kan!